Welcome: KELUGE spraying machine,KLG
Language: Chinese ∷  English

Company new

头头真人娱乐_头头手机版app下载·首页(欢迎您)

General high pressure airless spraying machine fault maintenance is mainly divided into three categories: equipment problems, spray gun problems and spray amplitude problems.
Let's first look at the equipment problems: the motor does not run, the equipment does not absorb material, the flow is too small or no flow, the equipment can not maintain pressure, insufficient pressure, abnormal vibration of the spray gun, and the paint is exposed from the oil filler. Let's solve it one by one.
Possible causes of motor failure:
1. The power supply is not connected or the circuit is in poor contact—— Solution: check the circuit.
2. The pressure setting is too low—— Solution: increase the pressure.
3. The brush is damaged or in poor contact—— Solution: replace or check the brush.
4. The motor is burnt out—— Solution: replace the motor.
5. The switch is damaged—— Solution: replace the switch.
6. The equipment is overloaded and the safety tube is burnt out—— Solution: replace the safety tube.
Possible reasons for non suction of equipment:
1. There is air in the pipe—— Solution: check the suction pipe and open the return switch.
2. The valve seat of the lower cylinder block absorbs the lower steel ball—— Solution: tap the cylinder with a small hammer to loosen it.
Possible causes of low flow or no flow:
1. No paint supply—— Solution: check.
2. The suction pipe is blocked—— Solution: clean the suction pipe and pack the 180 day filter screen.
3. The gun body is blocked—— Solution: check and clean the gun body.
4. The viscosity of the coating is too high—— Solution: dilute paint.
Possible causes of equipment failure to maintain pressure:
1. Air leakage of equipment—— Solution: screw all parts of the equipment tightly.
2. The suction pipe leaks—— Solution: screw and check the suction pipe.
3. The lower steel ball is worn or blocked—— Solution: clean or replace the lower steel ball.
4. The upper and lower sealing rings are worn—— Solution: replace the upper and lower sealing rings.
5. The upper steel ball is worn or blocked—— Solution: clean or replace the upper steel ball.
6. The ball valve seat is worn—— Solution: replace the ball valve seat.
7. The rotary switch is worn—— Solution: replace and repair the rotary switch.
Possible causes of insufficient pressure:
1. The pressure setting is too low—— Solution: increase the pressure.
2. It is blocked—— Solution: clean and add filter screen at the inlet of suction pipe.
3. The nozzle is too large or worn—— Solution: replace the nozzle with coating pipe.
Possible causes of abnormal vibration of spray gun:
1. Incorrect coating pipe—— Solution: replace the correct paint pipe.
2. The nozzle is too large or worn—— Solution: replace the nozzle.
3. Too much pressure—— Solution: reduce stress.
The possible cause of coating gushing out from the oil filling port: the upper sealing ring is worn—— Solution: replace the upper sealing ring.
After introducing the common problems of the equipment, let's take a look at the common problems of the spray gun: the spray gun has paint leakage, the spray gun can't stop discharging, and the spray gun can't discharge.
Possible causes of paint leakage in spray gun:
1. There is air in the equipment—— Solution: check.
2. There is dirt in the spray gun—— Solution: clean the spray gun.
3. Spray gun sealing wear—— Solution: replace the sealing ring.
Possible causes of spray gun unable to stop discharging:
1. The spray needle or sealing ring is worn—— Solution: replace the spray needle or sealing ring.
2. There are dirty substances in the spray gun—— Solution: clean the spray gun.
Possible reasons for no discharge of spray gun:
1. No paint supply—— Solution: check.
2. The nozzle is blocked—— Solution: reverse cleaning nozzle.
3. The needle is worn—— Solution: replace the needle.
Spray gun is an important part of spraying equipment, so it needs to be well maintained at ordinary times. Finally, the common problems of spray amplitude are as follows: the spray amplitude is trailing, the spray amplitude is uneven, the middle is too thick, the spray amplitude is skewed to one side, and the spray amplitude is jumping (big or small).
The possible reasons are as follows
1. Insufficient spraying pressure—— Solution: increase coating pressure.
2. The coating cannot be completely atomized—— Solution: replace the smaller nozzle.
3. The flow rate of coating is not enough—— Solution: clean spray gun and equipment seal ring.
4. The viscosity of the coating is too high—— Solution: reduce coating viscosity.
5. The nozzle is damaged—— Solution: replace the nozzle.
The possible cause of uneven spray amplitude is too large nozzle—— Solution: replace the nozzle.
The possible cause of too thick in the middle is that the nozzle is notched—— Solution: replace the nozzle.
Possible reasons for the slanting side of the spray amplitude: nozzle blockage or wear—— Solution: replace or clean the nozzle.
The possible reasons for the fluctuation of spray amplitude are as follows:
1. Leakage of suction pipe—— Solution: check and tighten.
2. Incorrect use of paint pipe—— Solution: use the correct paint tube.
3. The nozzle is too large or worn—— Solution: replace the nozzle.
The above is KLG small series for you to sort out the most comprehensive high pressure airless spraying equipment faults and solutions, I hope to be able to help you.

CONTACT US

Contact: Mr.cao

Phone: 17767117151

Tel: 17767117151

Email: keluge@qq.com

Add: 1st Floor, No. 25 Caojiayuan, Xinwangqiao Village, Honghe Town, Xiuzhou District, Jiaxing City, Zhejiang Province

Scan the qr codeClose
the qr code